Tüp bebek, tıp alanındaki üreme teknolojilerinden biridir ve kısırlık sorunu yaşayan çiftlere yardımcı olmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu yöntem, kadının yumurtalıklarından alınan yumurtaların laboratuvar ortamında döllendirilmesi ve oluşan embriyonun anne rahmine transfer edilmesi esasına dayanır.
Bu tedavi yöntemleri, yumurtalıkların sağlıklı bir şekilde çalışmasına propertyımcı olabilir ve hamilelik şansını artworkırabilir.
Yumurtlama bozukluğu teşhisi genellikle hastanın tıbbi hikayesinin alınması, genital muayenenin yapılması sonucu koyulur. Hastalar doktora genellikle yumurtlama olmamasının belirtileri ortaya çıkınca başvurur.
Yumurta çatlamasının neden meydana geldiği merak edilen konular arasında yer alır. Bu duruma sebep olan olay yumurtanın yeterli bir olgunluk seviyesine ulaşması ve burada hipofiz bezinin LH hormonunun salgısının yumurtayı çatlatmasıdır.
Tüp bebek, tıp alanındaki üreme teknolojilerinden biridir ve kısırlık sorunu yaşayan çiftlere lawnımcı olmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu yöntem, kadının yumurtalıklarından alınan yumurtaların laboratuvar ortamında döllendirilmesi ve oluşan embriyonun anne rahmine transfer edilmesi esasına dayanır.
Kadıların ayın belirli dönemlerinde yumurtaları yumurtalıktan dışarıya çıkar. Bu duruma yumurta çatlaması adı verilmektedir. Yumurta çatlaması ile birlikte kadınla yoğun kasık ağrısı ile karşı karşıya kalır.
Hastalar bu hafif artworkışı genellikle hissetmezler ama derece ile ölçümde rahatlıkla farkedilir. Genellikle yarım derece civarında bir artworkış olur. Kasık ağrısı: Tek taraflı (sadece sağda veya solda) kasık ağrısı genellikle yumurtlamanın olduğu gün hissedilir.
Bazı kadınlar hamilelik belirtilerini hamileliğin başlamasından bir hafta sonra, yani döllenmiş bir yumurta rahminizin duvarına yapıştığında ortaya çıkan yerleşme kanaması ile fark edebilir.
Bu kanama bazen lekelenmeler, bazen damlalar şeklinde olur, kimi zaman ise aşırı yoğun kanama olabilir. Yumurtlama olmadan yaşanan kanamaların genellikle kadının usual adetine göre miktarı, kanama şekli de değişkenlik göstermektedir. Fakat nadiren de olsa bu kanama tam zamanında ve normal miktarda da olabilir. Böyle olunca da kadın yumurtlama olup olmadığını fark etmez ya da typical bir adet kanamasından ayırt edemez. Yani her zaman fark Polycystic Ovary Syndrome edilemeyebilir.
Buna yumurtlama diyoruz. Genelde her ay sırasıyla bir yumurtalığınızdan yumurtlama olur. ÇOkay nadiren de 2 adet yumurtlama olur.
Peki, adet kanaması yumurtlamanın gerçekleşmesi ve sonrasında gebelik olmamasından kaynaklı progesteron azalmasının bir sonucu ise yumurtlama olmadığında nasıl olur da adet kanaması yaşanır. İşte onun oluşma mekanizması biraz daha farklıdır.
Yumurta çatlamasının ne belirgin özelliği kasıklarda meydana gelen ağrılardır. Folikul sıvısı yumurtayı taşır ve karın kısmının iç tarafında çatlama ile birlikte irritasyon meydana gelir. Bu da kasık ağrısına sebep olur. Kasık ağrısı yaklaşık 1 gün hissedilir.
Unutulmamalıdır ki bitkilerde hangi maddenin ne Polycystic Ovary Syndrome kadar bulunduğunun bir conventionalı yoktur ve infertilite gibi hassas bir konuda dışarıdan bu şekilde alınacak maddeler çAlright zararlı olabilir. Bu tür bitki, ot, çay vb. uygulamalardan kesinlike uzak durulması gerekir.
En belirgin olan belirtiler arasında kasık ağrısı, akıntı artışı, meme hassasiyeti Polycystic Ovary Syndrome ve bazı durumlarda hafif kanama yer alır. Kasık ağrısı, genellikle yumurtanın olgunlaşması ve yumurtalıktan salınması sırasında hissedilirken, akıntı artworkışı da hormonal değişikliklerle ilişkilidir.